علائم کک و مک صورت چیست و روشهای درمان آن کدام است؟
کک و مک صورت یکی از مشکلات پوستی است که هیچگونه خطری را برای سلامت پوست شما ندارد و تنها باعث می شود تا زیبایی ظاهری صورت شما تحت تأثیر قرار گیرد. کک و مکها لکههايي تيره رنگ و دايرهاي شکل بر روي پوست هستند که قطر آنها ميتواند تا حدود ۵ ميليمتر باشد. اين لکهها معمولاً بر روي لايه سطحي پوست و اغلب در مناطقي از بدن مانند صورت، شانهها و دستها که بيشتر در معرض نور آفتاب قرار ميگيرند، به وجود ميآيند. لکههاي کک و مک معمولاً در افرادی که پوست روشن دارند و پوست آنها در اثر آفتاب به سادگی دچار سوزش و تیرگی میشود، به وجود میآید. اين لکهها معمولاً بعد از قرار گرفتن پوست در معرض آفتاب، تیرهتر و برجستهتر میشوند و از طرفی در ماههای زمستان کم رنگ شده و کمتر قابل مشاهده هستند.
درمان لکه های پوستی و کک و مک توسط دکتر مینا رضایی با روشهای مختلف انجام میشود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36681564 - 031 تماس حاصل فرمایید.
علل ایجاد کک و مک
- ملانین از عوامل اصلی ایجاد کک ومک محسوب میشود
- تغییرات هورمونی باعث تشکیل و فعالیت ملانین میشوند. زمانی که پوست ملانین بیش از حد تولید میکند، نتیجه آن ایجاد ککومک میشود
- عوامل ژنتیکی
- هورمونهای پیری
- عادات ضعیف و مختلف در زندگی
- رژیم غذایی کم از مواد مغذی ، نه تنها بر روی سلامتی تأثیر میگذارد. بلکه باعث آسیبهای پوستی نیز میشود.
علائم کک و مک
هیچ نشانه یا علامت خاصی از کک و مک به جز نقاط قابل مشاهده وجود ندارد. با این حال، کسانی که کک مک بیشتری دارند در معرض ابتلا به بیماریهای جدی مانند سرطان پوست هستند. کک و مک را میتوان بر اساس اندازه و رنگ آنها به دو نوع تقسیم کرد. اگر این عارضه به صورت لکههای مایل به قرمز یا قهوهای و با اندازهای پهنتر است، اغلب در تابستان اتفاق میافتد و در زمستان محو میگردد. فردی که دارای رنگ پوست روشنتر است بیشتر در معرض ابتلا به این نوع از کک و مک قرار دارد.

انواع کک و مک
کک و مک ها به دو دسته تقسیم بندی می شوند.
- نوع متوالی از آنها که برای افراد زیادی اتفاق می افتد و ناشی از نور خورشید است و بیشتر روی صورت، پشت دست ها و بالاتنه به وجود می آید. کسانی که رنگ پوست و موی روشنی دارند سریع تر از بقیه دچار این عارضه می گردند.
- نوع دیگر آن لک های قهوه ای رنگی هستند که در بزرگسالی (40 سالگی به بعد) ایجاد می شوند. هردو نوع آن ممکن است از نظر ظاهری مشابه یکدیگر باشند؛ اما از نظر گسترش و پراکندگی با هم متفاوت هستند.
روشهای درمان کک و مک
لایهبرداری
شما میتوانید کرمهایی که حاوی مادهی هیدروکینون و کوجیک اسید هستند را تهیه کرده و از آنها برای درمان کک و مک صورت خود استفاده کنید. استفاده از کرمهایی که هیدروکینون بالای 2 درصد دارند، نیازمند نسخه پزشک است. این محصولات در صورتی که به طور مرتب مصرف شوند، بعد از گذشت چند ماه به روشن کردن رنگ کک مکها کمک میکنند. کرمهای روشنکننده یا لایهبردار پوست تنها زمانی بیشترین تأثیر را دارند که شما از قرارگیری در برابر نور خورشید اجتناب کنید و یا در صورت قرارگیری در معرض نور آفتاب، به خوب از پوست خود محافظت کنید.
پیلینگ
پیلینگ یا لایهبرداری شیمیایی میتواند رنگ کک و مکهای پوستی را روشن کند و همچنین ضایعات رنگدانهای پوست را برطرف کند. این روش در مواردی به نتیجه میرسد که لکههای پوستی زیاد عمیق نباشند. در این روش از یک محلول شیمیایی حاوی فنول، تریکلرواستیک اسید (TCA) و آلفاهیدروکسی اسید (AHAs) برای لایهبرداری پوست استفاده میشود. بعد از انجام لایهبرداری، پوست قرمز میشود که برطرف شدن آن حدوداً یک هفته طول میکشد.
کرایوسرجری
برای درمان برخی از انواع ککومکها میتوان از روش فریز کردن استفاده کرد که در مطب پزشک و توسط نیتروژن مایع انجام میشود. این روش برای تمامی انواع لکهها مناسب نیست.
میکرودرم ابریژن
میکرودرم ابریژن مستلزم پاشش میکروذرات استریل برای سایش لایه رویی پوست است. پس از پاشش ذرات برای رفع ککومکها، ذرات و پوست مرده از روی پوست مکش میشوند. به وسیله یک ابزار دستی گرزی شکل، اکسید آلومینیوم یا کریستالهای نمک با شتاب زیاد روی سطح پوست پاشیده شده و بلافاصله به وسیله همان دستگاه مکیده میشوند و در نتیجه لایه رویی پوست همراه با ککومکها برداشته میشود. در این روش، سطح پوست به آرامی برداشته میشود و پوست جدید و هموار شروع به شکلگیری میکند.
لیزر
رفع کک ومک به کمک لیزر میتواند بر ملانین پوست اثر بگذارد. پرتو لیزر به صورت انتخابی توسط پیگمنت های ککومک جذب شده و باعث گرم شدن پیگمنت و شکست پیگمنت به ذرات کوچک میشود. این ذرات توسط لایهبرداری طبیعی پوست از روی پوست برداشته میشوند. از شما خواسته میشود که صورت خود را به طور کامل تمیز کنید. یک ابزار خنککننده مانند سشوار با باد خنک، پوست شما را خنک میکند. سپس پالسهای لیزر در محل تحت درمان تابانده میشود. پس از درمان، روی محل درمان شده کرم بعد از لیزر و کرم ضد آفتاب مالیده شده و شما ترخیص میشوید. پس از چند روز این لکههای تیره به سطح پوست آمده و با سلولهای مرده پوست میریزند.
آی پی ال (IPL)
آی پی آل (IPL) مشابه لیزر عمل میکند. نور توسط سلولهای هدف خاص دارای رنگ در پوست جذب میشود. سپس انرژی نور به انرژی گرمایی تبدیل میشود تا بتواند منطقهی هدف خاصی را تحت تأثیر قرار دهد. تعداد بیشتری از آی پی آل ها قادر به نفوذ بدون استفاده از انرژی بیش از حد هستند؛ زیرا این دستگاهها مجهز به یک فیلتر برای اصلاح انرژی خروجی جهت درمان مناطق خاص میباشند.
پیشگیری از ایجاد کک و مک
- تا جای ممکن در معرض نور آفتاب قرار نگیرید، خصوصاً در ساعات اوج تابش نور خورشید در روز.
- در صورتی که برای مدت طولانی در معرض نور آفتاب قرار میگیرید، لازم است هرچند ساعت یکبار، دوباره به پوست خود کرم ضد آفتاب بزنید.
- در هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب از کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید.
- از قرار گرفتن در معرض سایر منابع اشعه UV خودداری کنید. استفاده از تختهای برنزه شدن و لامپهای خورشیدی مخصوص برنزه شده بسیار خطرناک است؛ چراکه اشعهی ماوراء بنفشی که این دستگاهها تولید میکنند، میتواند به پوست شما صدمه بزند. برنزه کردن پوست باعث تیرهتر شدن و نمایانتر شدن کک و مک میشود.
برای رسیدن به بهترین نتیجهی هایفوتراپی بسیاری از مراکز درمانی توصیه میکنند در طول سال اول ۳ جلسهی درمانی انجام شود. برای حفظ نتایج هایفوتراپی در سالهای آتی نیز ۱ یا ۲ جلسهی سالیانه توصیه میشود. تعداد جلسات بسته به درخواست شما قابل تغییر است، اما تجربهی ما نشان میدهد که تعداد جلسات ذکر شده بهترین نتایج را حاصل میکنند. جهت دریافت وقت مشاوره و یا نوبت هایفو از مطب دکتر مینا رضایی در اصفهان با شماره تلفن 36681564 - 031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان مردوایج ، نبش چهارراه رسالت جنوبی ، مجتمع مرداویج ، طبقه 4
تلفن : 36681564 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
کک و مک صورت چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-05-26تاریخ بروز رسانی : 1400-05-28
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .